Att sätta pris och status för produkter är flexibelt och kan både göras under projektuppsättningen men också i förväg direkt i sortimentet som används för projektet.

Fördelen med att sätta status och pris på produkter från sortimentet är om du i förhand vet att en och samma produkt med störst sannolikhet kommer att ha ett och samma status/pris för kommande projekt där sortimentet återanvänds.

1. Gå till fliken "Produktsortiment"

2. Välj produktsortimentet som du vill göra ändringar i.

3. Du är nu inne i sortimentet och ser dess fulla innehåll.

Vid varje produkt så finns det ett status som kan ändras genom att trycka på pilen höger om produktens befintliga status.

Systemets olika produktstatusar:

Standard:

Produkten är vanligtvis kostnadsfri, men kan också prissättas. Köparen har möjlighet att kunna välja produkter med statuset "Standard" i alla sektioner genom ett klick från kundvyn.

Tillval:

Produkten har vanligtvis en kostnad och är ett val utöver standard.

Extra:

Produkten är valfri och köparen kan gå

vidare utan att göra ett val i sektionen där produkten finns.

Finns det fler produkter med statuset "Extra" i en och samma sektion så kommer båda produkterna att kunna väljas.

4. Scrolla åt höger genom SHIFT + Scrolldown eller genom att dra rullistan till höger.

Här finner du ytterligare fält där Arbetskostnad, Inköpspris och Utpris för produkten kan anges

Om priset inte fastställts tills när kunden ska göra sina val så kan du välja "Pris på offert", inget pris visas då för köparen utan istället står det "Pris på offert".